Premiérka sa zúčastní na summite Východného partnerstva

28.09.2011 Celý región

Slovensko podporuje politiku Východného partnerstva

Pre Slovenskú republiku bude účasť na summite príležitosťou vyjadriť podporu politike Východného partnerstva ako jednej z priorít slovenskej zahraničnej politiky a povzbudiť úsilie východných partnerov na ceste demokratizácie a reforiem. Do vlasti sa predsedníčka vlády SR Iveta Radičová vráti v piatok 30. septembra v popoludňajších hodinách.
 
BRATISLAVA 28. septembra (WEBNOVINY) - Predsedníčka vlády Iveta Radičová odcestuje vo štvrtok 29. septembra do Varšavy na dvojdňový summit Východného partnerstva, na ktorý pozvali predstaviteľov členských krajín EÚ a krajín Východného partnerstva predseda vlády Poľska Donald Tusk a stály predseda Európskej rady Herman van Rompuy.

Summit organizuje Poľská republika ako predsednícka krajina EÚ. Ide v poradí o druhý summit Východného partnerstva, na ktorom sa stretáva 27 členských krajín EÚ a šiestich krajín Východného partnerstva (Arménsko, Azerbajdžan, Bielorusko, Gruzínsko, Moldavsko a Ukrajina).

"Pre pretrvávajúci demokratický deficit v Bielorusku a uplatňovanie sankcií EÚ voči režimu sa nepredpokladá účasť Bieloruska na stretnutí na najvyššej úrovni. Cieľom summitu je najmä vyhodnotiť uplynulé viac než dvojročné obdobie fungovania Východného partnerstva a podporiť záväzky partnerských štátov zintenzívniť svoje reformy s cieľom posilniť ich politické pridruženie a ekonomickú integráciu s EÚ," informoval agentúru SITA Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.
 

Vyberte región